Na jakiej patelni smażyć pancakes, czyli amerykańskie naleśniki?
Aby pancakes wyszły naprawdę puszyte, wysmażone i chrupiące, dobrze jest użyć specjalnej patelni naleśnikowej!
Czym charakteryzują się amerykańskie naleśniki?
Amerykańskie naleśniki zwane pancakes to nieco inna odmiana naleśników, jak zazwyczaj robi się w polskich domach. Nasze naleśniki są cienkie i mają o wiele większą średnice, natomiast wspomniane pancakes, to niewielkie i bardziej puszyste placki naleśnikowe. Doskonale smakują na słodko, ale można jeść je również na słono, czy też na kwaśno. Najpopularniejszym dodatkiem jest oczywiście syrop klonowy, a także sezonowe owoce, bita śmietana czy czekolada.
Podpowiadamy - na jakiej patelni smażyć pancakes?
Aby amerykańskie naleśniki wyszły nam naprawdę smaczne, konieczne będzie użycie odpowiednich składników oraz patelni. Na jakiej patelni smażyć pancakes? Najlepszym wyborem będzie specjalna patelnia naleśnikowa. Doskonale sprawdzą się modele z powłokami, np. teflonowymi czy tytanowymi. Dzięki temu, będzie mogli przygotować nasze placki praktycznie bez użycia tłuszczu. Ciasto nie będzie przywierało, naleśniki wyjdą nam puszyste, ale i odpowiednio chrupiące.